Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Steenweg 41 MOERDIJK

Vraagprijs € 1.125.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Uniek object! Altijd al exclusief willen wonen met een riante woonruimte en ruime leefomgeving? Kom dan snel een kijkje nemen bij deze geheel gerenoveerde en met luxe materialen gemoderniseerde woning in Moerdijk. Sinds 2012 is dit voormalig zusterklooster geplaatst op de lijst met gemeentelijke monumenten van de gemeente Moerdijk.

Het dorp Moerdijk is centraal gelegen nabij de A16 en A17 en beschikt daarmee over een goede verbinding met Breda, Roosendaal, Antwerpen en Rotterdam. Het dorp beschikt over o.a. sportverenigingen, een basisschool en gemeenschapshuis "De Ankerkuil", een eigen haven en het strandje "De Appelzak". Zevenbergen ligt zeer nabij met diverse voorzieningen als middelbaar onderwijs, winkelcentra en openbaar vervoer.

INDELING:

Begane grond:

Entree met tochtportaal, hal/gang met toegang tot een 2-tal kantoorruimtes met eigen toiletvoorziening. Voorts toegang middels afgesloten deur tot tweede deel hal/gang met aansluitend de diverse woonvertrekken zijnde o.a. bijkeuken, keuken, woonkamer met zijkamer (vroegere refter met overste kamer) en trapopgang naar eerste verdieping. Vanuit de hal is er tevens een binnendoor toegang naar de dubbele aangebouwde garage met zadeldak. Tevens een tweetal trappen naar twee afzonderlijke kelders.

In de grote hal bevindt zich een muurschildering welke indertijd door de dorpsbewoners van Moerdijk is geschonken. Deze muurschildering betreft een voorstelling van de zeven werken van barmachtigheid.

Eerste verdieping:

Overloop/gang met aansluitend recreatieruimte (vroegere kapel en sacristie) en 3 slaapkamers, een tweetal badkamers en een waskamer. Afgesloten trap naar tweede verdieping. De masterbedroom geschikt over een eigen badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet en vaste wastafels. De beide andere slaapkamers delen een moderne badkamer.

Tweede verdieping:

Op de tweede verdieping diverse vertrekken (slaapkamers dan wel recreatie/sport kamers) met een tweede keuken. Tevens een eigen badkamer met douche, vaste wastafel en toilet. Toegang naar zolderruimtes.

Garage:
Aangebouwd een grote garage met een tweetal automatische sectionaaldeuren. Garage voorzien van een grote zolder onder het zadeldak.

Tuin:
Zeer verzorgde tuin rondom met grasperken, bloemen- en plantenperken, een grote (zwem)vijver en een achter in de tuin geplaatste overdekte loungehoek.

Historie:
Het vroegere klooster van Moerdijk werd in 1944 door de oorlog geheel verwoest. Vanaf 1948 is het huidige gebouw (voormalig zusterhuis) naar ontwerp van architect Koldewey herbouwd met afgebikte stenen van het oude klooster, waarna de gevels zijn witgeverfd.

Architectuur- en kunsthistorische kenmerken:
Het huidige gebouw (1948) is in traditionele stijl gebouwd op de fundamenten van het in de tweede wereldoorlog verwoeste klooster. Het hoofdgedeelte van het gebouw bestaat uit drie bouwelementen, allen opgetrokken in witgeverfde steen en voorzien van een zadeldak met pannen. Onder de dakrand bevindt zich een reliëf versiering in een gestileerd rondboogmotief. In het dak van het voorste deel zijn een aantal (inmiddels vernieuwde) dakkapelletjes aangebracht. De nok van het hoogste bouwdeel, de kapel, is ter hoogte van de schakeling met het andere bouwdeel voorzien van een klokkentorentje. De voormalige kapel wordt aan een zijde afgesloten met een vijfhoekige apsis, die een lagere nokhoogte heeft dan de kapel. De apsis is rondom voorzien van rondboogvensters.

De voorgevel met hoofdingang heeft de vorm van een tuitgevel eindigend in een smalle, rechthoekige hals. De deur heeft een rondboogportiek met aanzet en sluitstenen. Aan weerszijden bevinden zich drie, niet symmetrisch over de gevel verdeelde, smalle vensters met roedeverdeling. Ter hoogte van de eerste verdieping bevinden zich drie, symmetrisch geplaatste kleine vensters met roedeverdeling. Ter hoogte van het dak bevindt zich op de voorgevel een terracotta reliëf van Christus met het opschrift: 'Vita et resurectio nostrae' (verwijzing naar de wederopbouw van het klooster).

Huldig gebruik;
In de afgelopen jaren is het object met name intern verbouwd en gemoderniseerd en is thans in gebruik als woning met kantoren aan huis hetgeen is toegestaan binnen de bepalingen van het bestemmingsplan Kern Moerdijk.

De recent doorgevoerde renovatie- en moderniseringswerkzaamheden welke nagenoeg compleet in 2012 zijn afgerond betreffen onder andere:
• Treffen van isolerende voorzieningen (vloer-, spouwmuur- en dakisolatie alsmede isolerende beglazing)
• Vernieuwen kozijnen in woongedeelte door kunststof kozijnen met houtnerf
• Isoleren glas-in-lood ramen kapel met HR++ voorzetramen
• Behandelen houtwerk kap, draagbalken en zolder tegen boktor
• Vernieuwen bedrading elektra
• Herinrichten begane grond en verdiepingen inclusief plaatsen nieuwe keuken begane grond en tweede keuken op tweede verdieping
• Geheel vernieuwen van alle sanitaire voorzieningen (3 badkamers en op de begane grond 2 toiletten)
• Stukadoren van alle binnenwanden en plafonds begane grond en beide verdiepingen
• Cv-ketels vervangen in 2009. Het object wordt verwarmd vanuit een 2-tal geschakelde HR ketels.

OPLEVERING:
In overleg.

MOERDIJKREGELING:
Op deze woning is de Moerdijkregeling van toepassing. De Moerdijkregeling is één van de maatregelen om de leefbaarheid in het dorp Moerdijk te verbeteren. Het dorp Moerdijk blijft. Er wordt een keur aan investeringen in en rond het dorp gedaan om het dorp Moerdijk weer nieuwe glans te geven. Werkzaamheden in het dorp zijn in volle gang en de hernieuwde glans tekent zich af in enthousiasme en initiatieven. Kijk voor meer informatie over wonen in het dorp Moerdijk en de Moerdijkregeling op

De Moerdijkregeling is een garantieregeling voor huizenbezitters in het dorp Moerdijk. Zij krijgen een verkoopgarantie van 95% van de waarde van hun huis. De Moerdijkregeling is bedoeld voor huidige én toekomstige huizenbezitters in het dorp Moerdijk. Zij kunnen te allen tijde hun huis verkopen aan de gemeente. Dat geeft financiële zekerheid en dat maakt de Moerdijkregeling vooral een 'blijfregeling'. Daarnaast is het door deze regeling extra aantrekkelijk om in het dorp een woning te kopen omdat ook nieuwe huiseigenaren gebruiken kunnen maken van de Moerdijkregeling.

Oplevering:
In overleg

Wij behartigen de belangen van de verkopende partij. Neem uw eigen aankoopmakelaar mee!

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Deze dient slechts als uitnodiging tot het doen van een bod. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1948
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
660 m²
Overige inpandige ruimte
153 m²
Bruto inhoud
3.000 m³
Perceeloppervlakte
1.896 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
15
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
toilet, douche
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel

Energie

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, voorzetramen
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
gasboiler eigendom
Type ketel
HR
Bouwjaar ketel
2009
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Zevenbergen
Sectie
O
Perceel
1874
Oppervlakte
1596 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Zevenbergen
Sectie
O
Perceel
1873
Oppervlakte
300 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in centrum
Tuintype
achtertuin
Tuin
Aangelegd onder architectuur, zuidwest, 25 x 45 m
Oppervlakte
1125 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
aangebouwd steen
Capaciteit
2
Voorzieningen
voorzien van verwarming, voorzien van elektra, met vliering, met elektrische deur

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Steenweg 41 MOERDIJK

naar Steenweg 41 MOERDIJK
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object